Kaart & beschrijving

Hoe kom je van Fort William naar Aviemore via een aantrekkelijke wandelroute zonder iedere dag de weg kwijt te raken?

De bedenker van de route, Kevin Langan, heeft bijna 3 jaar gewerkt aan de route.
Hij heeft een gids geschreven met daarin gedetailleerde beschrijvingen van de etappes. Daarnaast bevat de gids kaartjes met verschillende niveaus van nauwkeurigheid. Tevens staan er hoogteprofielen in van iedere etappe. Met behulp van de gids moet je de route goed kunnen vinden.
De route is niet bewegwijzerd en is beschreven van Fort William naar Aviemore.

Naast de informatie over de route staat er ook beperkt achtergrondinformatie in over flora, fauna, geschiedenis en archeologie.
De eerste gids is in 2010 uitgekomen en telde 80 pagina’s.

Er zijn inmiddels (2018) al meerdere drukken van de gids uitgekomen. Het lijkt er echter op dat Kevin de route maar wat op z’n beloop laat, want praktijkgeluiden geven aan dat het inmiddels buitengewoon lastig is om aan de hand van de gids de route te kunnen volgen.

Wandelaars die via Travellers boeken krijgen naast de gids (die nog wel praktische informatie bevat en mooie foto’s!) recente routebeschrijvingen mee, waarmee wandelaars probleemloos de route kunnen volgen.

Er is inmiddels ook al een poosje een Harvey’s Map van de East Highland Way

Je kunt zelf natuurlijk aanvullend de topografische kaarten kopen van Ordnance Survey. Je hebt dan nodig de nummers 41, 42, en 35.
Hierbij dient opgemerkt te worden dat deze topkaarten niet op alle plekken altijd up-to-date zijn!

Informatie over reisboeken en wandelkaarten vind je op:

Logo MoreTravelBooks 2012 Middel (2) 200 px