Etappe 6

Newtonmore naar Kincraig: 20 km.

Je vertrekt in oostelijke richting naar Kingussie waarbij je een stuk over het fietspad wandelt. In Kingussie buig je naar het zuiden, je steekt hier de River Spey over en even verder heb je voor je de indrukwekkende ruïnes van de Ruthven Barracks.

Ruthven Barracks

Ruthven Barracks

Ruim een half uur verder steek je bij Tromie Bridge de River Tromie over. De East Highland Way valt het komende stuk samen met de 16 kilometer lange Badenoch Way, een al bestaande wandelroute. Gevarieerde wandelpaden voeren je afwisselend door fraai loofbos en dan weer over open stukken heide.

Op de heide loop je kans de in Nederland zeldzame Black Grouse (korhoender) te zien en te horen.  De kans echter dat de je Red Grouse (Schotse sneeuwhoen) zult zien is echter groter. Deze fraaie vogels zijn in de winter wit en in de zomer rood-bruin.

Uiteindelijk daal je af naar Loch Insh. Hier ligt het Insh Mashes National Nature Reserve, dat behoort tot één van de belangrijkste Wetlands in Europa. Hier groeien meer dan 500 plantensoorten waaronder kleine orchideeën. Vanuit observatie hutten kun rustig de vele vogels bekijken die hier voorkomen.
In de winter kun je hier grote groepen wilde zwanen en ganzen treffen. In het voorjaar vind je er o.a. tureluurs, kieviten en wulpen. Ook reeën en vossen worden veel gezien.

Bij Loch Insh loop je langs het grote watersportcentrum en dan is het nog maar een klein stukje naar je overnachting in Kincraig.

> Etappe 7

< Etappe 5