Etappe 7

Kincraig naar Aviemore: 17,5 km.

Loch an Eilein

Loch an Eilein

De laatste aantrekkelijke etappe voert je naar je eindbestemming in Aviemore. Eerst loop je langs een Frank Bruce Sculpture Park, waar veel beelden staan die gemaakt zijn van bomen.

Vanaf Feshiebridge klim je langzaam over bospaden omhoog. Na een kilometer of 5 passeer je een eenvoudige bothy, waar je kunt schuilen in geval van slecht weer.

Een paar kilometer verder, voorbij Loch Gamhna kom je uit bij Loch an Eilein waar je aan de noordkant langsloopt. Het Loch is bekend vanwege het Loch an Eilein Castle dat op een eilandje in het Loch Ligt.

Loch an Eilein Castle

Loch an Eilein Castle

Je wandelt vandaag voor een groot gedeelte door het Inshriach Forest. In dit gebied van ca 3200 hectare vind je nog restanten van het Caledonian Pine Forest dat vroeger het grootste deel van Schotland bedekte. Dit maakt het gebied van groot ecologisch belang omdat in deze oude bossen enkele van de meest bedreigde dieren- en plantensoorten voorkomen zoals de Schotse Kruisbek, de das en de boommarter.

Aan het eind van Loch an Eilein ligt het Rothiemurchus Visitor Centre. Door het Caledonian Pine Forest van het Rothiemurchus Estate loop je naar het levendige Aviemore voor je laatste overnachting.

< Etappe 6